iTunes Store на Apple стъпи в Русия, както и в още 56 държави

Само ден след пускането на новата версия на iTunes, Apple обявиха експанзия на веригата си iTunes Store в Русия и в дузини други държави, с което почти удвояват броя на държавите в които имат присъствие, пише prkernel.com.

В допълнение на Русия, популярната музикална платформа навлезе в Турция, Индия, Южна Африка и 52 други държави. Допълването на 56-те държави увеличава общият брой държави с достъп до iTunes Store до 119.

Русия може да се окаже и едно от най-големите предизвикателства за Apple в музикалния сектор. Докато родината на Шостакович, Чайковски и Пуси Райът има няколко легитимни услуги за даунлоуд на музика, тя също така е и дом на силно пиратство.

Алиансът за интелектуална собственост, който има за цели да елиминира пиратството, постави Русия в приоритетния си списък като територия със сериозно пиратство.

Въпреки предизвикателствата на нелегалното споделяне на музика, Русия може да се окаже и златна мина за Apple – ако успеят да убедят руснаците да купуват, отколкото да пиратстват, уточнява CNET.
Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа