The Daily Telegraph: Тази стъпка на Запада обрече Украйна

The Daily Telegraph: Тази стъпка на Запада обрече Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.04.2024
  • Share:

Комбинацията от огромни загуби сред украинските войски и недостиг на боеприпаси, докато Конгресът на САЩ не можа да се споразумее за допълнителна военна помощ, позволи на руските сили отново да преминат в настъпление и да овладеят инициативата в цялата бойна зона.

 

 

И сега, когато Съединените щати, заедно с Великобритания, обявиха предоставянето на значителни пакети за помощ, украинските въоръжени сили ще могат само да стабилизират фронтовата линия, но не и да превземат инициативата и да преминат в собствено настъпление, пише колумнистът за The Daily Telegraph, пенсионираният британски полковник Ричард Кемп.

Като причини за това Кемп посочва превъзходството на Русия във въздуха и липсата на адекватна наземна противовъздушна отбрана в „уморената от война Украйна“, както и необходимия брой войски.

Наблюдателят нарича проблемите, пред които е изправен Киев, „практически непреодолими“.

Факт е, че Русия се фокусира върху развитието на отбранителната промишленост и разполага с огромни въоръжени сили.

Според Кемп, ако Москва успее да постигне значителен успех през лятото и може би да поеме контрола над втория по големина град в Украйна Харков, през зимата Западът няма да пожелае да харчи още повече пари за военна помощ на страната.

На този фон и на фона на потенциалната несигурност, свързана с изборите както в САЩ, така и в Обединеното кралство, Кемп вярва, че Русия ще „прекрати успешно конфликта благодарение на липсата на решителност на съюзниците на Украйна на Запад“.

 

Станете почитател на Класа