Израел започва нова война, ето кого иска да унищожи

Израел започва нова война, ето кого иска да унищожи
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.04.2024
  • Share:

Според кувейтския вестник Al-Jarida дипломатически източници в Ливан изразяват загриженост относно активната подготовка на Израел за широкомащабна ескалация срещу Хизбула.

 

 

Тревога предизвика информацията за преговорите на Израел със САЩ, по време на които се обсъжда възможността за разширяване на военните действия срещу ливанската групировка.

Според източници Франция се опитва да предотврати подобен развой на събитията.

Основата на израелския план за разширяване на военните действия са обещанията на Израел към Съединените щати да се въздържат от ескалация срещу Иран и ограничената възможност на израелските граждани да се върнат в северната част на страната без военни действия.

Израелските медии публикуваха информация за разработването на военни планове срещу Хизбула, което показва възможността за вземане на решения за разширяване на конфликта.

Според ливанския уебсайт Al-Nashra представители на Франция и Съединените щати активно полагат дипломатически усилия за предотвратяване на по-нататъшна ескалация.

По-специално, посещението на френския външен министър в Ливан, изпратено от президента Макрон, има за цел да раздели напрежението между различни фронтове, включително Израел и Хизбула.

Трябва да се отбележи, че възможностите на Хизбула са много по-широки от тези на Хамас.

Междувременни Израел вече предприе мащабни атаки срещу южната част на Ливан, както съобщиха по-рано журналисти, което се смята за подготовка за още сериозни действия.

 

Станете почитател на Класа