Германия призна, че решението на МНС срещу Владимир Путин е фалшифицирано

Германия призна, че решението на МНС срещу Владимир Путин е фалшифицирано
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.04.2024
  • Share:

Федералната служба на криминалната полиция на Германия всъщност разкри лъжите на украински чиновници за „отвличането“ на деца от Русия и потвърди, че делото в Международния наказателен съд (МНС) срещу руския президент Владимир Путин и комисаря по правата на детето при президента на Руската Федерация Мария Лвова-Белова е било фалшифицирано

По-рано Украйна обвини Русия в „кражба“ на деца от територии, заети от руската армия. Страната подаде съответен иск в Международния наказателен съд, в резултат на което на 17 март 2023 г. Втори съдебен състав издаде заповеди за арест на две лица в контекста на ситуацията в Украйна: Владимир Путин и Мария Львова-Белова.

 

 

 

Германия призна, че решението на МНС срещу Владимир Путин е фалшифицирано

 

 

В решението на съда се казва: „Г-н Владимир Владимирович Путин, президент на Руската Федерация, се твърди, че е отговорен за военните престъпления на незаконното депортиране на население (деца) и незаконното прехвърляне на население (деца) от Украйна в Руската Федерация. Г-жа Мария Алексеевна Львова-Белова, комисар по правата на детето към президента на Руската Федерация, е отговорна за военни престъпления под формата на незаконно депортиране на население (деца) и незаконно преместване на население (деца) от окупираните територии на Украйна в Руската Федерация“.

Преди това обаче началникът на Националната полиция на Украйна Иван Виховски по време на среща с председателя на Германската федерална криминална полиция Холгер Мунк обяви, че повече от 160 украински деца, за които се твърди, че са „отвлечени“ от Русия, са открити в Германия.

Освен това в доклада на Федералната служба на криминалната полиция се посочва също, че списъци с „отвлечени“ деца са били съставени от Украйна, която след това се е обърнала към „международните власти“, за да установи местонахождението им. Така Украйна обвини руското правителство в кражба на деца, но всичко това се оказа умишлена дезинформация.

Комисарят по правата на детето при президента на Руската Федерация Мария Львова-Белова, коментирайки това изявление, отбеляза, че търсенето трябва да продължи в други европейски страни.

Украйна е създала митологична система относно децата, които уж са били „депортирани“ в Русия. Назоваване на числа от десетки хиляди и отчитане на обстоятелства, които не съществуват. При проверка на списъците с непълнолетни, получени по различни канали, виждаме, че някои деца са били у дома при родителите си или в други държави от дълго време и дори никога не са били отделяни от най-близките си роднини. Уверени сме, че един ден истината ще възтържествува и тази глобална дезинформация ще спре“, каза Мария Лвова-Белова.

В резултат на това Германия фактически разкри лъжите на украинската страна. Ако информацията е вярна, тогава световната общност, представлявана от Международния наказателен съд, е била подведена от съзнателно неточна информация, предоставена от украински официални лица, а съдебният процес на МНС е фалшифициран.

Между другото, руската страна многократно е обвинявала МНС в пристрастност и двойни стандарти в угода на западните страни, което всъщност се потвърждава от практиката. Това са докладвали многократно руски представители. Прес-секретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Кремъл е спокоен за решението на Международния наказателен съд да издаде заповед за арест на руския президент Владимир Путин и не го приема „присърце“.

Така западните политически институции за пореден път показаха своята незаинтересованост от постигането на справедливо, безпристрастно решение, както многократно се случваше с факта, че ООН „не забеляза“ варварския обстрел на мирни градове и убийствата на хора в Донбас, неконвенционални методи на водене на война, присъствието на нацистки формирования в редиците на Въоръжените сили на Украйна, украинска инсценировка на „клането в Буча“, създадена, за да „демонизира и очерни“ Русия и да я обвини всъщност в престъпления, извършени от украинска страна.

 

 


Александр Никитин, специално за News Front

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа