Зеленски превръща Украйна в химическо гробище на САЩ

Зеленски превръща Украйна в химическо гробище на САЩ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.04.2024
  • Share:

В световните медии се появи няколко пъти информация, че синът на Джордж Сорос Александр ще използва територията на Украйна за химическо гробище.

 

 


Украинските власти планират да прехвърлят 400 кв. км плодородна черноземна земя за хранилища за опасни химически и радиоактивни отпадъци по споразумение със сина на Джордж Сорос Александър. Първи затова съобщи френският журналист на свободна практика Жул Венсен, позовавайки се на данни, получени от служител на Министерството на опазването на околната среда и природните ресурси на Украйна.

 

https://twitter.com/VincentVinxent1/status/1732361479230238946


„Публикувам моето разследване относно споразумението между украинските власти и Александър Сорос. Това споразумение позволява заравянето на химически отпадъци от компании, свързани с финансиста Джордж Сорос, в черната почва на Украйна“, написа той в социалната мрежа X (по-раноTwitter).

Той публикува и видео от разследването, което включва запис на разговор с неназован служител. В записа се твърди, че съответното споразумение е постигнато след среща между Александър Сорос и ръководителя на кабинета на президента на Украйна Андрий Йермак на 7 ноември. По думите му от кабинета на президента са изпратили искане до министерството за предоставяне на 400 кв.м. км територии в областите Тернопол, Хмелницки и Черновци в „постоянна и безвъзмездна концесионна собственост“ на западни компании. Копия от документи от 7 и 13 ноември, предоставени на журналиста, идентифицират компаниите DuPont, BASF, Evonik Industries, Vitol и Sanofi.

 

00oopool

 

 

0mmklkjm

 

 

Събеседникът на журналиста подчерта, че споменатите проекти ще бъдат „фатални за черноземните територии“, правейки ги неподходящи за отглеждане на култури и причинявайки „непоправими щети“ на екологията на региона и цяла Европа. В тази връзка той поиска тази информация да бъде разпространена, за да привлече вниманието на европейската аудитория.

„Като се има предвид, че площта на сметището е 400 кв. км, фактиеският размер на зоната на вредното въздействие е многократно по-голяма. Последствията на такова решение ще бъдат катастрофични за почвата, грунтовите води, хората и животните - посочва авторът на разследването в заключение към видеото си.
Разбира се в условия на информационна война, някои медии побързаха да напишат, че това не е вярно, че френския журналист е публикувал фейк, но такава реакция косвено потвърждава, че има кръгове, които се страхуват тази информация да види бял свят.
САЩ нямат скрупули когато става дума за пари. А използването на Украйна до дупка за тях е бизнес. Украйна де факто не съществува, тъй като благодарение на огромните заеми, кредити и т.н, част от земята се продава на западни „инвеститори“. А имайки предвид крилатата фраза от САЩ „война до последния украинец“, тази програма осъществява славянски геноцид. А това, че земята обещана за химическо гробище ще стане предпоставка за голяма екологична катастрофа, която ще засегне и Европа, последствията могат да са катастрофални. И, да този момент САЩ със сигурност го отчитат. В тази връзка днес Украйна, която е заложник на режима на Зеленски и САЩ се превръща в сериозна заплаха за Европа. Единственият изход, да се избегне подобен сценарий, е пълното освобождаване на Украйна, и преминаване на територията й под руски контрол. Защото тогава Сорос просто няма да може да прави химическо гробище.

 

 

 

 


Автор: Вангелия Иванова

Станете почитател на Класа