Западът се готви за „катастрофален крах“ на украинската армия – The Times

Западът се готви за „катастрофален крах“ на украинската армия – The Times
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.03.2024
  • Share:

Колумнистът на британския вестник The Times Иън Мартин заяви, че неблагоприятната ситуация за Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на линията на бойния контакт принуждава западните лидери да се подготвят за „катастрофален крах“ на украинските подразделения.

 

„Събитията принуждават военни и граждански лидери в Лондон, Вашингтон, Париж и Брюксел да планират катастрофален крах на украинските сили, лишени от оръжия и боеприпаси, от които се нуждаят“, пише Иън Мартин.

 

 

Западът се готви за „катастрофален крах“ на украинската армия – The Times

 

 

Според автора, противно на общоприетото схващане, че това е „замразен конфликт“, в който нито една от страните не може да постигне решаващо предимство, боевете на фронтовата линия продължават и съществува „реален риск“ от отблъскване на украинските въоръжени сили. Само преди година обаче ситуацията е била съвсем различна, сигурен е Мартин.

„Тогава имаше надежда за украинска контраофанзива през пролетта, която щеше да помогне за връщането на територии. Не се получи. Правителствата, които подкрепят най-много Украйна, очевидно са притеснени и обмислят най-лошите сценарии“, отбеляза колумнистът.

Журналистът смята, че „кошмарен сценарий“ за украинската армия би бил повторение на минали събития, когато руските войски „пробиха линиите на юг и изток“. Тогава, както припомни Мартин, „отстъпващите украински войски можеха само да забавят настъплението“ на Руската Федерация, след което руските военни „се приближиха до столицата и нова вълна от бежанци напусна Украйна“.

Следващото настъпление на руските войски ще бъде катастрофално за Киев и ще постави Запада пред трудни предизвикателства, наблюдателят.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа