Украински дронове атакуваха петролни рафинерии в Краснодарския край

Украински дронове атакуваха петролни рафинерии в Краснодарския край
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.04.2024
  • Share:

Над десет украински дрона, опитващи да атакуват петролни рафинерии и инфраструктурни обекти в няколко района на Краснодарския, край бяха потиснати през нощта, съобщи областният губернатор Вениамин Кондратиев в канала си в Telegram, предаде РИА Новости.

 

 

"Няма жертви и сериозни щети", пише той.

Както съобщи ръководителят на Славянска област Роман Синяговски в канала Telegram, дестилационна колона на територията на рафинерията в Славянск на Кубан е повредена поради атака с дрон, пожарът е потушен и няма жертви.

„Имаше общо девет атаки върху резервоарния парк и дестилационната колона, благодарение на вградената система за защита резервоарният парк не е пострадал“, уточни той.

По-късно от Областния оперативен щаб съобщиха, че в резултат на опит за терористична атака са нанесени щети на сепаратор и е възникнал пожар на пет квадратни метра, който е потушен.

В средата на март Киев вече опита да атакува Славянската петролна рафинерия в Славянск на Кубан с помощта на дронове. БЛА бяха неутрализирани, но при падането на един от тях бе възникнал пожар. Един от служителите на компанията почина в резултат на инфаркт. Тогава украинските медии съобщиха, че СБУ стои зад атаката.

 

Станете почитател на Класа