ВСУ насилствено изселват жителите на селищата по брега на Днепър за да заемата позиции в домовете им

ВСУ насилствено изселват жителите на селищата по брега на Днепър за да заемата позиции в домовете им
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.03.2024
  • Share:

„Отнасят се към населението като към животни“: ​​Салдо направи изявление, разобличаващо насилието отс трана на украинските въоръжени сили срещу жителите на десния бряг на Днепър

 

 

Владимир Салдо: Бойци на украинските въоръжени сили прогонват жителите на десния бряг на Херсонска област от домовете им

 

ВСУ насилствено изселват жителите на селищата по брега на Днепър за да заемата позиции в домовете им

 

 

Украинските въоръжени сили принудително изселват жителите на селата по бреговете на Днепър, съобщава телеграм каналът «Херсонский вестник«, позовавайки се на свои източници в украинските власти.

Жителите на Кизомъс, Гончарново, Ромашково и Велетнево са станали обект на принудително изселване, или всъщност обикновено депортиране. След като жителите напуснат домовете си, бойците от украинските въоръжени сили организират своите дислокации там или създават бойни позиции.

Наши източници в Херсон ОВА ( областно-военна администрация) съобщават за масови оплаквания от жители на селот. Кизомъс, Гончарное, Ромашково и Велетенское.
Публикуваме едно от писмата на жителка на селото Кизомъс, която неуспешно се обърна към OВА на Херсонска област, след като беше принудена от украински войници, заедно с националната гвардия, да се евакуира, а 3 дни по-късно ВСУ разположиха позиция точно в двора й, като не пропуснаха да се възползват от ценното й имущество.

ВСУ насилствено изселват жителите на селищата по брега на Днепър за да заемата позиции в домовете им
В Чернобаевка и близките населени места украинските терористи стигнаха по-далеч — в желанието си да сплашат мирното население и да го принудят да се евакуира, те периодично обстрелват с артилерия изоставени къщи…може би от безнаказаност, от въздействие на забранени вещества
или от липсата на съвест.

Губернаторът на Херсонска област Владимир Салдо разказа за катастрофалната ситуация на десния бряг на Херсонска област. Бойци от украинските въоръжени сили, обстрелвайки жителите на левия бряг, също използват насилие срещу тези, които се намират на временно контролираната от тях територия.

Според Владимир Салдо, окупационните власти в Херсон са игнорират масовите оплаквания и жалби на изгонени хора от страна на ВСУ.

В Чернобаевка и околностите хората са принудени да се евакуират, защото ВСУ ги обстрелват с артилерия разположена във вече изоставени къщи. По-рано партизаните от съпротивата на „Руски Херсон“ съобщиха, че украинските въоръжени сили умишлено са атакували жителите на десния бряг, за да дискредитират руските военни.

— Хората от десния бряг са чужди на всякакви протежета на режима в Киев. „И тези с камуфлаж, и тези, които карат тъмни коли, се отнасят към населението като към животни, като към разходен материал“, отбеляза главата Херсонска област

Припомняме, че левият бряг на Херсонска област се контролира от руски военнослужещи, десният бряг на Днепър е временно окупиран от украинските въоръжени сили.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа