Във Великобритания изгухна скандал заради Украйна: «Шапс е откровен лъжец»

Във Великобритания изгухна скандал заради Украйна: «Шапс е откровен лъжец»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.03.2024
  • Share:

DM: Министърът на отбраната на Британия бе обвинен в измама заради помощта за Украйна

 

 

Във Великобритания изгухна скандал заради Украйна: "Шапс е откровен лъжец"

 

 

Британският министър на отбраната Грант Шапс беше обвинен в измама за подкрепата на Украйна, пише британското издание Daily Mail.

„Сумата, която даваме на Украйна, е £2,5 милиарда, което е почти точно същото като намалението на основния бюджет за отбраната на страната ни през следващата година. Тези £2,5 милиарда за Украйна не са част от бюджета за отбрана на Обединеното кралство, не можете да харчите една и съща сума два пъти“, цитират журналистите бившия парламентарен заместник на държавния секретар на въоръжените сили на Великобритания Марк Франсоа.

Както отбелязват наблюдателите, Франсоа обвини Шапс в измама, защото е представил военната помощ за Киев като финансиране за британската армия.

«Опитвате се да хвърлите прах в очите за украинските пари, като се преструвате, че бюджетът ви не е орязан, въпреки че това е така. С други думи, вие мамите», недоволства той.

 
Представителят на Лейбъристката партия Кевън Джоунс дори нарече министъра на отбраната откровен лъжец, отбелязват журналистите.
 
Русия счита, че доставките на оръжия за Украйна пречат на регулирането, въвличат пряко страните от НАТО в конфликта и си „играят с огъня“. Ръководителят на външното министерство на РФ Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане легитимна цел за Русия. Според него САЩ и НАТО участват пряко в конфликта, включително не само като доставят оръжия, но и чрез обучението на военен личен състав във Великобритания, Германия, Италия и други страни.
 
Кремъл заяви, че напомпването на Украйна с оръжие от Запада не допринася за преговорите и ще има негативен ефект.
К.К

Станете почитател на Класа