The Telegraph: Британската армия няма да издържи срещу Русия повече от...

The Telegraph: Британската армия няма да издържи срещу Русия повече от...
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.03.2024
  • Share:

Армията на Обединеното кралство няма да може да издържи да се бие с руските войски повече от два месеца. Това призна заместник-началникът на щаба на отбраната генерал-лейтенант Роб Магоуън, съобщава британският вестник The Telegraph.

 



"Великобритания не би могла да воюва с Руската федерация повече от два месеца“, цитира изданието думите на Магоуън.

По думите му при евентуални бъдещи войни Въоръжените сили на Великобритания ще трябва да се справят с "оперативния риск“, свързан с липсата на необходимите ресурси, пише "Фокус".

По-рано министърът на отбраната на Обединеното кралство Грант Шапс заяви пред депутатите, че е лобирал за отпускането на допълнителни средства за отбрана в новия бюджет, но не е успял да получи одобрение за разходите.

"Дадохме да се разбере много ясно, че сумата пари, която в момента харчим за боеприпаси...която е значителна...не отговаря на всички заплахи, пред които сме изправени“, коментира на свой ред Магоуън.

Според него Великобритания трябва да отдели повече средства за т.нар. интегрирана противоракетна отбрана.

"Трябва да похарчим повече пари, извън рекордната програма, за това, което наричаме интегрирана противоракетна отбрана“, каза той.

По отношение на думите на бившия министър на отбраната Марк Франсоа, че Обединеното кралство "не може да се бие с армията на Путин повече от няколко месеца в пълномащабна огнева война, защото нямаме боеприпаси и оборудване за това“, Магоуън подчерта, че подкрепя оценката.

Станете почитател на Класа