Екс-съветник на ЦРУ: САЩ могат да прибегнат до глупост заради успеха на Русия

Екс-съветник на ЦРУ: САЩ могат да прибегнат до глупост заради успеха на Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.01.2023
  • Share:

Екс-съветникът на ЦРУ Рикардс: САЩ могат да направят нещо глупаво заради успеха на руските въоръжени сили в Украйна

 

 

Екс-съветник на ЦРУ: САЩ могат да прибегнат до глупост заради успеха на Русия

 

 

САЩ може да предприемат крайно глупава стъпка в борбата си срещу Русия в Украйна, пише бившият съветник на ЦРУ Джеймс Рикардс в статия за Daily Reckoning.

«Може да възникне голяма опасност, ако САЩ от глупост продължат ескалацията до победен край, за да предотвратят поражението на Украйна. Не прогнозирам, че това ще се случи, но ситуацията може да ескалира до такава степен, че да бъдат използвани тактически ядрени оръжия от отчаяние“, се казва в публикацията.

Според автора на статията Байдън не показва никакви признаци на отстъпки, а наскоро каза, че ще доставя на Украйна оръжия толкова дълго, колкото е необходимо.

„От друга страна, Путин също няма да отстъпи…“, отбелязва Рикардс.

Бившият съветник на ЦРУ счита, че Русия е променила тактиката си през последните месеци и понастоящем систематично извежда от строя украинската енергийна инфраструктура, като също така унищожава оръжията, доставени на Киев от западните страни.

САЩ вече са похарчили толкова много пари за Украйна и са толкова твърдо ангажирани с пълното поражение на Русия, че победата им ще означава още едно стратегическо поражение за САЩ, които все още страдат от фиаското в Афганистан.

На фона на руската специална операция, САЩ и техните съюзници продължават да изпомпват с оръжия на стойност милиарди долари режима в Киев. Москва многократно заявява, че доставките на западни оръжия само удължават конфликта, а транспортът на оръжия се превръща в законна цел за руската армия.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа