В британския парламент предлагат „Единна Русия“ да бъде обявена за терористична организация

В британския парламент предлагат „Единна Русия“ да бъде обявена за терористична организация
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.09.2022
  • Share:

Според члена на комисията по външна политика Лиъм Бърн, партията на Путин трябва да бъде третирана както ЕТА, "Хамас" и „Хизбула“

В британския парламент предлагат партията "Единна Русия" на руския президент Владимир Путин да бъде обявена за терористична организация, съобщи Униан.

Според члена на комисията по външна политика Лиъм Бърн, партията трябва да бъде третирана както ЕТА, "Хамас" и „Хизбула“.

"Предлагам да се обсъди засилване на натиска срещу руския елит чрез обявяването на "Единна Русия" за терористична организация, както постъпихме в случая с ЕТА, "Хизбула" или "Хамас", забрана на руските туристически визи и по-силни гаранции за експорта (на зърно) - например забранена за полети зона над Черно море." – заяви лейбъристът Бърн.

Той посочи причините за успешното контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна: украинците се борят за своята независимост и могат да мобилизират повече ресурси, военната стратегия на Русия е провал, Западът подпомага Украйна.

"До днес Русия изразходва огромни ресурси срещу които получи твърде малко и в краткосрочна перспектива не се надява на мобилизация за нови пробиви. Време е да излезем от рамките на фразата "Путин трябва да претърпи поражение" и да набележим цели, като се ангажираме с военни доставки за тяхното постигане." – отбелязва британският политик.

По думите му такива цели може да бъдат създаването на безопасно въздушно пространство над Украйна чрез комплексна противовъздушна отбрана, пълна деокупация на украинската територия, търсене на отговорност от Русия за агресията и военните престъпления, изискване на репарации и връщане на всички пленници и изселени лица.

 

 

Станете почитател на Класа