Илон Мъск е станал баща на близнаци от своя служителка миналата година

Илон Мъск е станал баща на близнаци от своя служителка миналата година
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    08.07.2022
  • Share:

Шивон Зилис, топ изпълнителен директор в неговата компания за изкуствен интелект Neuralink, е родила две деца на Илон Мъск. през 2021 г, показват нови съдебни документи.
Най-богатият човек в света вече има девет известни деца, включително пет деца от първата му съпруга Джъстин Мъск и две от певицата Клеър Баучер, известна професионално като Граймс.
Съдебните документи, получени от Insider и публикувани в сряда, показват, че Илон Мъск и Зилис са подали петиция за промяна на имената на техните близнаци, „за да имат фамилното име на баща си и да съдържат фамилното име на майка си като част от второто им име".
Петицията е подадена в Остин, Тексас, където са родени бебетата, и е одобрена от съдията. Съобщава се, че Зилис е родила през ноември 2021 г., седмици преди Мъск и Баучер да родят второто си дете чрез сурогатна майка.
36-годишната Зилис е родена в Канада и е учила икономика и философия в Йейл, преди да започне работа в IBM и по-късно в Bloomberg Beta, фонд за рисков капитал. Тя се смята за изгряваща звезда в света на изкуствения интелект и е включена в „30 под 30" на Forbes и „35 под 35" на LinkedIn.
Зилис работи като директор по операции и специални проекти в Neuralink, невротехнологичната фирма на Мъск, която се стреми да създава интерфейси човек-машина. Тя започва работа в компанията през май 2017 г.
Мъск ръководи няколко компании, включително Neuralink, компанията за електрически автомобили Tesla, компанията за космически пътувания SpaceX и фирмата за строителство на тунели Boring Company. Наскоро той се съгласи да купи Twitter за 44 милиарда долара, покупка, която той отложи поради опасения относно ботовете в платформата. Според Insider, на Зилис е предложено да управлява сайта на социалните медии, ако сделката се осъществи.
Мъск в миналото насърчаваше увеличаването на раждаемостта, казвайки, че „цивилизацията ще се разпадне, ако хората нямат повече деца. Искам да кажа, аз върша моята роля ха-ха", написа той наскоро в Twitter относно намаляващата раждаемост в САЩ.
През април една от дъщерите му подаде молба за промяна на фамилията си и законно разграничаване от Мъск, като каза „Не искам да бъда свързана с моя биологичен баща по какъвто и да е начин или форма".

Станете почитател на Класа