Австралия санкционира още руски служители и предприемачи

Австралия санкционира още руски служители и предприемачи
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    02.07.2022
  • Share:

Австралия наложи санкции на комисаря по правата на детето Мария Лвова-Белова и трима руски министри, както и на още 12 руски граждани, според публикация на австралийското министерство на вътрешните работи в петък.
В документа се казва, че автономни санкции се налагат на руския министър на земеделието Дмитрий Патрушев, министъра на транспорта Виталий Савелиев и министъра на строителството, жилищното строителство и комуналните услуги Ирек Файзулин.
Президентът на неправителствения пенсионен фонд "Газфонд" Юрий Шамалов, предприемачът Александър Плехов, членът на борда на директорите на "Согаз" Михаил Клишин, председателят на борда на компанията "Росгеология" Сергей Горков, съоснователят на компанията "Киевская площад" Бог Нисанов, бившият президент на компанията АФК Система Евгений Новицки, председателят на борда на директорите на ESN Group Григорий Березкин и президентът на Mercury Group Игор Кесаев също са в черния списък.
Освен това ограниченията са насочени към предприемача Игор Путин, заместник-председателя на управителния съвет на Согаз Иншурънс Михаил Путин, председателя на борда на директорите на групата компании MRT Роман Путин и председателя на борда на Националната медийна група Алина Кабаева.
Австралия вече въведе санкции срещу 828 руски и беларуски граждани заради Украйна, включително президентите на двете страни Владимир Путин и Александър Лукашенко, както и срещу 47 големи руски компании и организации. Освен това страната забрани износа на оръжия, стоки и оборудване за добив на нефт и газ за Русия, както и вноса на руски енергоносители, оръжия и боеприпаси.

Станете почитател на Класа