Байдън: Путин много сбърка, той няма представа какво го очаква! Готови сме!

Байдън: Путин много сбърка, той няма представа какво го очаква! Готови сме!
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.03.2022
  • Share:

 

Съединените щати ще освободят 30 млн. барела петрол от стратегическия си петролен резерв като част от международните усилия за стабилизиране на пазара след нахлуването на Русия в Украйна

 

 

Американският президент Джо Байдън бе аплодиран от демократи и републиканци в знак на подкрепа за Украйна по време на речта си "За състоянието на Съюза“, произнесена тази нощ пред Конгреса, предаде Ройтерс.

"Нека всеки от нас, който е в състояние да стане, да стане и да изпрати ясен сигнал към Украйна и света", каза президентът на САЩ.

"Преди шест дни руският президент Владимир Путин се опита да разклати устоите на свободния свят, мислейки, че може да го накара да се подчини на заплашителните му методи", каза президентът на САЩ. "Но той много се обърка".

Байдън описа украинския народ като "стена от сила, която /Путин/ никога не си е представял".

Той похвали украинския си колега Володимир Зеленски и украинските граждани за "тяхното безстрашие, тяхната смелост, тяхната решителност, /която/ вдъхновява света".

"Нахлуването на руския диктатор в чужда държава струва скъпо на целия свят", заяви Байдън в речта си.

Но "в битката между демокрацията и автокрацията демокрациите се изправят на крака и светът ясно избира страната на мира и сигурността", каза той.

Светът е "изолирал" Владимир Путин за това, че е изпратил руските войски да нахлуят в Украйна, заяви президентът на САЩ като се зарече, че опустошителните санкции ще "изцедят" икономическата сила на Русия и ще отслабят армията ѝ.

"Сега Путин е изолиран от света повече, отколкото някога е бил", заяви Байдън, като добави, че "той няма представа какво го очаква" по отношение на икономическите санкции и наказания.

Американският президент предупреди и руските олигарси и "корумпирани лидери", които според него са измъкнали милиарди долари по време на режима на Путин: "Идваме за вашите незаконно придобити печалби".

Байдън повтори, че американските сили "няма да участват в конфликта с руските сили в Украйна“.

Съединените щати ще освободят 30 млн. барела петрол от стратегическия си петролен резерв като част от международните усилия за стабилизиране на пазара след нахлуването на Русия в Украйна, заяви американският президент.

"Свободата винаги ще победи тиранията. Президент Зеленски, украинци – вие вдъхновявате целия свят. Украински студенти, учители – всички те се превърнаха във войници. Зеленски, изказвайки се в ООН, каза: „Светлината ще победи тъмнината“, каза президентът на САЩ.

"Да, ние, Съединените щати, заставаме рамо до рамо с украинския народ. Знаем уроците на историята: ако диктаторът не бъде спрян, той върви напред", добави Байдън.

Той подчерта, че нападението срещу Украйна е неоправдано.

„Путин е изолиран от света, както никога досега в историята. Заедно с нашите съюзници ние прибягваме до мощни икономически санкции, което прави военния фонд на Путин напълно безсмислен.

Днес казвам на Путин и руските олигарси, които откраднаха милиарди долари в резултат на този режим - ние сложихме край на това.

Луксозните им апартаменти, яхтите им, самолетите и сметките им - ще ги "арестуваме".

От този ден нататък затваряме всички полети от Русия. И само Путин е отговорен за това“, каза Байдън.

„Нашите войски няма да се бият в Украйна. Но САЩ ще защитават всеки сантиметър от територия на НАТО с всички средства, с които разполагаме.

Ясно разбираме, че украинците проявяват смелост, но следващите дни ще бъдат трудни за тях. Ако Путин продължи, то украинският народ няма да се откаже от свободата си и от своите 30 години независимост“, каза президентът на американската държава.

„Ние сме подложени на изпитание, но желязната воля на украинския народ ще ни помогне да се справим. Въпреки че Путин обгради Киев с танковете си, той не може да победи сърцата и душите на украинския народ, тяхната любов към свободата. Той никога няма да успее да подкопавае решителността на свободния свят“, обобщи Байдън.

 

 

 

Станете почитател на Класа