Кадри от удара на украинските сили по Донецк, има убити и ранени

Кадри от удара на украинските сили по Донецк, има убити и ранени
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.03.2022
  • Share:

На 1 март двама мирни жители са били убити в Киевския район на Донецк при нападение на украинските въоръжени сили. Украински снаряд удря колата, в която се намират, близо до площад.

 


"В 15:21 ч. в Държавната противопожарна и спасителна служба на Донецк е получен сигнал за пожар в автомобил в близост до площад "Шахтьорская". Пожарът е причинен от взривяване. За ликвидиране на пожара е изпратен пожарно-спасителен екип.

При пристигането на място са открити двама души, загинали в резултат на рани от шрапнели", информира пресслужбата на Министерството на извънредните ситуации на ДНР, съобщават световните издания.

Кметът на Донецк Алексей Кулемзин уточнява, че украинските сили са стреляли с множество ракетни установки.

 

Страшни кадри от удара на украинските сили по Донецк, има убити и ранени ВИДЕО 18+

Според представителството на ДНР в Съвместния център за контрол и координация (СЦКК) на режима на прекратяване на огъня, в резултат на същия обстрел са ранени още двама местни жители в района на площада.

В същия район на столицата на ДНР, 9-годишно момиче е ранено на улицата от обстрел на ВСУ.

"С диагноза "рани на меките тъкани на дясната лакътна става" пострадалата е хоспитализирана в Републиканския травматологичен център", казал е кметът на Донецк Кулемзин.

Малко по-късно е съобщено, че още една жена, родена през 1969 г., е била убита, а друг мъж, роден през 1959 г., е бил ранен в резултат на обстрел от страна на ВСУ в Киевския район на Донецк.

Станете почитател на Класа