Facebook забрани на руските държавни медии реклама и приходи

Facebook забрани на руските държавни медии реклама и приходи
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    27.02.2022
  • Share:

Facebook обяви в петък, че ще забрани на руските държавни медии да рекламират или да си осигуряват приходи от тяхното съдържание в социалната мрежа в отговор на конфликта в Украйна.


Натаниел Глайхер, ръководител на политиката за сигурност на Facebook, разкри в изявление, че компанията ще забрани на тези медии „да пускат реклами или да си осигуряват приходи от нашата платформа навсякъде по света".


„Продължаваме също да прилагаме допълнителни етикети към руски държавни медии. Тези промени вече започнаха да се прилагат и ще продължат през уикенда", каза той.


Конфликтът в Украйна избухна тази седмица, след като руският президент Владимир Путин обяви военни действия, насочени към „демилитаризиране" и „денацификация" на страната. Москва заяви, че военните действия са били необходима мярка за защита на Луганската и Донецка народни републики в Донбас, които са поискали руска военна помощ срещу „украинската агресия". Киев обвини Москва в извършване на непредизвикана атака срещу страната, а Русия беше публично осъдена и санкционирана от западни сили, включително САЩ, Обединеното кралство, ЕС и НАТО.

Станете почитател на Класа