„Щатският долар е култ към смъртта, който вероятно ще бъде унищожен през 2022 г.“

„Щатският долар е култ към смъртта, който вероятно ще бъде унищожен през 2022 г.“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    07.02.2022
  • Share:

Анализаторът Макс Кайзер разгледа икономическата ситуация в САЩ, като се фокусира върху дълга им, щатския долар и фиатната система.


Той посочи, че в момента дългът на северноамериканската страна е 30 трилиона долара, докато брутният вътрешен продукт (БВП) за 2020 г. е 21 трилиона. Според него това означава, че статистически е невъзможно Вашингтон да повиши лихвите „заради тази огромна схема на Понци, която са създали".


Според Кейзер в такава ситуация доларът трябва да падне, защото страната върви към фалит, а ако това не стане, то ще е защото САЩ заплашват други страни да приемат валутата им или, а ако не - „хвърлят бомби".


„САЩ създадоха суматоха в Украйна, защото това подкрепя щатския долар", казва той. „Това е машина за война и смърт; щатският долар е култ към смъртта. Това не може да продължи вечно и доларът вероятно ще бъде унищожен през 2022 г., така че съветвам да се подготвите за такъв сценарий" добави той.


От 80-те години на миналия век съществува бичи пазар за облигации, което доведе до увеличаване на дълга спрямо БВП. „Това причинява загуба на суверенитет, особено за хората в страната, поради инфлацията и липсата на пространство за маневриране за растеж на икономиката", казва той.


В този смисъл Кейзер уверява, че друг страничен продукт от всичко това е цензурата, поради което много традиционни медии като The Washington Post, The New York Times или CNN не отчитат текущата икономическа ситуация в страната.


„САЩ печатат пари и ги дават на няколко приближени, за да ги превърнат в милиардери и довеждат до най-високите стойности за всички времена смъртните случаи от отчаяние, самоубийствата и свръхдозите", казва той. По думите му, ако не говорят за тези събития, то е, за да не може населението да разбере какво се случва.


Кейзер разговаря с Уилям Сориано, заместник-шеф на департамента La Unión (Ел Салвадор), където в момента се строи Bitcoin City, и който е от партията Nuevas Ideas на президента Наиб Букеле.


Политикът определя като "впечатляващ" факта, че личности от ръста на Джак Дорси, един от съоснователите на социалната мрежа Twitter, следят с очакване какво се случва в централноамериканската държава. „Надяваме се, че ще дойдат и ще инвестират и че ще работят с нас, за да изградят бъдещето на глобалната икономика тук, в Ел Салвадор", казва интервюираният. „Ако ни помогнат да постигнем това, което искаме като държава - икономическа свобода, ние ще ги приветстваме", заключава той.

Станете почитател на Класа