Откриха как да неутрализират рака

Учени откриха начин да превърнат злокачествените туморни клетки в доброкачествени, като по този начин предотвратяват разпространението им в организма и застрашаването на живота, съобщи „Дейли телеграф“.
Революционният подход включва повторното активиране на гените, които потискат рака и които са били изключени от заболяването. Въпреки че този метод не може да намали тумора, който вече се е образувал, така може да се спре разпространяването му в тялото. Екипът от Университета на Нотингам, ръководен от д-р Чинция Алегручи и д-р Андрю Джонсън, изпробвал лечението върху животни и успехът бил 100-процентов.
Обикновено клетъчното делене се контролира от специфични гени, които убиват или поправят увредени клетки. Ракът се появява, когато този процес се обърка, особено когато гените, потискащи появата на тумори, бъдат изключени по някаква причина. Учените използвали нова технология, която включва използването на протеини от саламандри, които вече са били успешно използвани за активиране или деактивиране на човешки гени. При смесването на протеините с туморни клетки, взети от рак на гърдата, екипът с удивление установил, че гените, борещи се с тумора, отново били активирани. При лабораторни животни с такъв вид рак инжектираните протеини изцяло спрели развитието на тумора. Сега учените искат да изолират точно тези протеини, които участват в рестартирането на клетките, и да ги използват за създаването на лекарства.

Станете почитател на Класа