Майкъл Болтън изправи на крака феновете си в НДК

„Класа“

Корифеят на баладите Майкъл Болтън зарадва за втори път българските си почитатели с грандиозен концерт в НДК. Шоуто е част от световното турне на певеца The Very Best of Me, посветено на албума, събрал най-големите му хитове.
Смятаният за един от най-великите мъжки вокали в попмузиката изправи на крака публиката с изпълненията си на незабравимите и чувствени хитове - How Am I Supposed To Live Without You, When A Man Loves A Woman, Only A Woman Like You. Романтичният глас представи най-доброто от творчеството си.
С великолепния си глас Болтън достави радост на феновете си и особено на нежната половина. С уникалната си бленда той докосна струната на нежността в сърцата на присъстващите.
Големият изпълнител сякаш е създаден, за да пее, да композира и пише песни за любов. Певецът носи идеята и емоцията на вечната истина, че любовта е нещо прекрасно, нещо, от което всички се нуждаят.
Пак в зала 1 преди две години Болтън разнежи дамите с красивата си музика. Тогава той пристигна с годеницата си - актрисата Никол Шеридън ("Отчаяни съпруги"), а скоро след това двамата се разделиха.
На сцената са му партнирали други великани - Лучано Павароти, Рей Чарлз, Пати Ла Бел, Би Би Кинг. Работил е с Боб Дилън, Барбра Стрейзънд, KISS, Би Би Кинг. Майсторът на баладичния звук пише още за Джо Кокър, Марк Антъни, Кени Джи и много други.
Истинското име на певеца е Майкъл Болотин. Роден е в еврейско семейство през 1953 г. в Кънектикът. Невероятният му глас направо шашва първите професионалисти в бранша, които го чуват. Още на 15 години му предлагат да подпише първия договор за звукозапис. В края на 70-те на ХХ в. момчето вече е част от хардрок групата "Блекджак", с която издава два албума. През 1983 г. Майкъл променя името си с по-артистичното Болтън и попада под светлините на прожекторите като текстописец с песента How Am I Supposed To Live Without You за Лора Браниган, която достига до номер едно в класациите. Успехът му като вокал идва с песента на Отис Рединг (Sittin` On) the Dock Of The Bay.
Маестрото на баладите е продал повече от 53 млн. копия на албумите си по света, печелил е наградата "Грами" за най-добър мъжки вокал, има звезда на Алеята на славата и няколко платинени албума. Печелил е награди за автор на песни на годината, изпълнител на годината, песен на годината и хит създател на годината.
Всеки друг на мястото на Болтън щеше просто да почива на лаврите си. Той обаче се впуска във все повече нови проекти, с които продължава успешната си кариера. Един от най-предизвикателните между тях е издаването на албума Bolton Swings Sinatra. "От години имам списък с мечти. На първо място в него обаче винаги е било това да изпея песни на Франк Синатра", казва певецът. В тази колекция звучат невероятните класики New York, New York, Night and Day, My Funny Valentine. Fly Me to the Moon, Girl From Ipanema, както и The Second Time Around, специален дует с Николет Шеридън.

Станете почитател на Класа