Shantel и Disko partizani омесиха Европа с Ориента

Розалия Банкова

Коронованият за крал на европейския балкански поп DJ Shantel и неговият Bucovina Club Orkestar заслужено оправдаха титлата си с концерт в столичната зала „Универсиада“ на 7 юни. Шоуто е в рамките на второто издание на фестивала за уърлд музика Meet the World, който се провежда от 7 до 28 юни, и включва също така концерти на Сара Тавареш и Анна Моура.
Задушевната балканска атмосфера се усещаше още преди началото на това, което впоследствие се превърна в истински взрив. По-голямата част от малобройната, но подбрана публика превърна терена на зала „Универсиада“ в поляна, като се разхождаше и танцуваше боса и насяда по земята все едно е на открито в парка. Shantel и неговият оркестър, състоящ се от две певици, акордеонист, цигулар, тромпетист и барабанист, се появи на сцената малко след 21 часа, като до края на близо двучасовия концерт успя да усети, че несъмнено се намира на балканска земя. Необичайните парчета, които са интересен микс между ритмите на Ориента и Европа, бяха повече от добре приети от родната ни публика, която искрено се забавляваше. В края самите музиканти не искаха да слизат от сцената, на която поканиха и публиката, за да танцуват заедно под звуците на уникалната песен Disko partizani, която беше изпълнена два пъти, след като упоритите фенове не спираха да настояват за бис.
Турнето на DJ Shantel Planet Paprika включва над 150 дати в концертни зали, клубове и европейски фестивални сцени и ще прескочи океана с американски тур през септември.

Станете почитател на Класа