Борисов разкри как ще спасим Украйна, ако Русия им спре газа и скастри ПП за еврозоната

Борисов разкри как ще спасим Украйна, ако Русия им спре газа и скастри ПП за еврозоната
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.04.2024
  • Share:

Печелим, ако гласуваме и народът се произнесе по-ясно. Това е основният въпрос, иначе мина над половин година, откакто имаме нов кмет и не сме му видели очите. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в София. 

 

 

"Три години какво гледахме - отива Денков и открива тунела и моста, който ние минахме преди 3 години по него с ген. Мутафчийски. Готов, трябваше да го боядисат. Следващото е Ботевград-Мездра, след това Драгоман. И нищо повече от това", възмути се той.  

"Засрамих се от себе си минавайки по Околовръстното. Едното платно е асфалтирано. Нечуван успех. От язовирчето на Суходол догоре - едното платно.

Има гьолове, жабчета подскачат. Две плътна с дупки  и колони опашки. Но промяната имат напредък със "Спаси София". Километър са асфалтирали. Това е чудо", сподели още Борисов.  

Лидерът на ГЕРБ смята, че въпросът не е само да се победи или не.

"Аз много внимателно наблюдавам какво се случва в държавата последните три години. Чуваме как основен приоритет пред държавата била еврозоната. Вкарахме България в чакалнята, ЕБС. Преди три години щяхме да сме. Мечтите щяха да бъдат реалност.

Направи се изключение - отделиха Румъния, защото бяхме напред. Тя беше готова, вие я провалихте и нарушихте критериите с инфлационни процеси, дефицити и безогледно харчене на пари", каза Борисов.  

"Хората имат инстинкт кога да се прави промяна и кога да се приключи с промяната. 

Според него проблемът на ПП е, че показаха, че силно са надценени от народа. 

"Не от нас. Аз ги познавам отпреди, но народът ги надцени и затова сега хаосът и тревогата не са по-малки от преди три години. Сглобката съществуваше 10-11 месеца, имаше правителство. Отвън изглеждахме прилично, но отвътре проблемите се задълбочиха със страшна сила.

Реформите бяха свързани със "стани да седна" и това никога не носи добър резултат", 

Той сподели, че в последните дни наблюдава нова тенденция. 

 

 

 

"Денков създаде апокалиптичните прогнози. Седем милиарда изтекоха към Путин - това, което Добрев говореше, е вярно. Сега бензинът и нафтата пак са същите. Колегите от сглобката са подсигурили възможността милиарди да отидат към Путин.

Питат ме каква е пътната карта, за която шумят толкова много. Тя вече е под земята и е в компресори, в най-мощната газопреносна система на Балканите.

Ние с Путин правиме някакъв сценарий какво да се случи в следващите години. То се е случило и е факт - България за няколко години е спечелила над милиард и 300 млн. лева. Това е златната кокошка на България, защото е 100% държавен, 100% ваш.

Коя пътна карта търсите? Всичко да е в Гърция и Турция, нищо в България, да е само клиент. Затова удариха по нас, защото не дадох националният интерес да се измести и българите ще печелят", разкри Борисов.  

"Платили сме за 11 танкера. Като казвам "ние" - говоря за нас и ПП. Позволявали сме това да се случва, сиреч и ГЕРБ получава наказателен вот. Балкански поток ще работи 75 години. Ще сме докарали 72 милиарда чиста печалба на българите.

Това са фактите, ама слушайте. Един излиза и казва: "Заради това е станала войната в Украйна", друг казва: "Ама американските компресори не са американски".

В самото производство, в самите документи пише, че това е най-голямата компания за реверсивни компресори и пише "За Балкански поток". На американците, ако нещо не им харесва, дали ще си дават компресорите", попита той. 

"Сега всички виждат, че Украйна ще бъде спасена, ако руснаците спрат газа, от вертикала от Солун, който минава през Петрич и влиза в Украйна, да можем да им доставим достатъчно количество газ, който имаме благодарение на нас. Това сме свършили", посочи Борисов. 

Според него ПП са счупили редовното правителство само заради постове и пътувания. 

"Те трябва да намерят някой виновен и най-добре това да са ГЕРБ и Борисов и те да са невинни. Първо им казах, че само въртим, ротираме външните министри и премиера. Кирил Петков каза "не".

От там се появи червената линия. Накрая стигнахме до вариант първи и тука се обръщам към колегите от ПП-ДБ да спрат да преиначават, за да не използвам думата "лъжат".

На срещата с Асен Василев, дано пази листа, на първа страница бяхме написали министрите и собственоръчно задрасках Гаджев и написах Тагарев, задрасках Станков и написах Радев, на иновациите сложих въпрос.

След като Асен Василев беше изговорил, че Габриел елице на мафията, казах, че най-големия компромис е да остане министър и той", припомни лидерът на ГЕРБ.

 

 

Видео: https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/1974517869617319/?ref=embed_video

 

Станете почитател на Класа