Кога Димитър Главчев ще отстрани дясната ръка на Тагарев Владимир Миленски от МО?

Кога Димитър Главчев ще отстрани дясната ръка на Тагарев Владимир Миленски от МО?
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.04.2024
  • Share:

Полк. Владимир Миленски: Идеята на премиера-президент Радев е да ерозира доверието в демокрацията

Полк.  Владимир Миленски: Румен Радев е един от главните играчи, които създадоха  бъркотията в нашата авиация. С благословията на Бойко Борисов това феодално владение – армията, беше дадено на Каракачанов да го осребрява по най-съветския начин...

 

Полк. Владимир Миленски: С искането на Радев да ремонтираме съветските самолети в Полша подаряваме победи на Путин.

 

Полк. Владимир Миленски: Служебното правителство да не се занимава с изтребители, действията му не подлежат на демократичен контрол.

 

 

 

Това са все извадки от заглавия на агенции с изказвания на дясната ръка на отишлия си военен министър Тодор Тагарев и все още директор на Информационния център (ИЦ) на МО Владимир Миленски - бивш адютант на комунистически началник на Генщаба, бивш комунист, бивш полковник и настоящ пенсионер. За да сме обективни, трябва да отбележим, че въпросните изхвърляния на Миленски са малко преди Тагарев да го вкара във властта или, по-точно, във висшия чиновнически ешелон на МО. Учудващото в случая е друго. Тодор Тагарев е бил наясно с омразата, която Миленски храни към президента и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев, към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и въпреки това го назначава на управленски пост, който командва военните медии – военната телевизия и в. „Българска армия“. А това си е парекселанс кадрова вакханалия, управление на инат от страна на Тагарев. За което, рано или късно, се носи политическа  отговорност. А ако някой си мисли, че ексдругарят Миленски е туширал политическата си злоба, дълбоко се заблуждава. Не, той просто се е снишил по живковски и чака бурята да отмине. Чака неговият патрон да се върне на власт. В МО усилено се говори, че малко преди да освободи поста, Тагарев събрал политическия кабинет и дал указания никой да не се уволнява, особено хората, които е назначил, защото след два месеца се връщал на власт.

Та ето ви пресен пример в това отношение. Съвсем наскоро чествахме 75 г. НАТО и 20 г. България в НАТО. Дето се вика, ехото от празничните фанфари още не е заглъхнало. Та по повод тези две годишнини в Централния военен клуб (ЦВК) се проведе мащабна конференция, на която присъстваха президентът и Върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев, тогавашният премиер Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел, военният министър Тодор Тагарев и т.н. Как армейският официоз в. „Българска армия“, пряко подчинен на  Миленски, отрази събитието? На първа страница - нито ред за форума. Челният материал е за някакво безлично видеоинтервю на Тагарев. Форумът е отбелязан на първа страница с една-единствена снимка, голяма плоча, отдолу с текст с отправка на 2-3 стр. за събитието. И кой мислите, че е на тази снимка? Бившият президент, преди 22 г., Петър Стоянов, който остана в най-новата политическа история на България единствено с фразата по повод Иван Костов „Иване, кажи си!“. И украинската посланичка Олеся Илашчук. Кадърът показва как двамата разговарят. Не разбирам какво е отношението и каква е заслугата на г-жа Илашчук към членството ни в НАТО, за да я удостоят с честта снимката й да е на първа страница на в. „Българска армия“? Когато са ни приемали в пакта, тя  най-вероятно е била тийнейджърка.

 

 

 

Първа страница на в.“Българска армия“, отразяващ конференцията за „20г. България в НАТО.“ На нея „греят“ украинският посланик Олеся Илашчук и бившият президент Петър Стоянов. Действащият главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев, който произнася реч на форума, е сбутан на 3-та стр.Вестникът е пряко подчинен на Владимир Миленски

Не разбирам - при жив, прав, здрав и действащ президент и Върховен главнокомандващ Въоръжените сили да сложиш на първа страница снимката на бивш президент, преминал безславно през политическия небосклон преди 22 г., си е чисто ЧП, казано на армейски език. Или извънредно произшествие. За което отговорността се поема само и единствено с уволнение или с оставка. Защото това е умишлен саботаж. Съзнателно неспазване на армейската йерархия. На първа страница е сложен текст със заглавие с името на Тагарев, на втора пак с него. А президентът Румен Радев е сбутан чак на трета редом със Соломон Паси  и отдолу е самото „светило“ Владимир Миленски. Това, ако не е гавра, здраве му кажи. Президентът е сложен не при втория, не при третия, а при най-безличния ешелон в системата на отбраната. Не съм изненадан. Г-жа Олеся Илашчук грее на първа страница на вестника, защото прекият началник на редакцията ексдругарят Владимир Миленски често се разхожда на работното място с украинското знаме на ревера (такава е и профилната му снимка във фейса), сякаш е служител на украинското МО. А главният редактор на вестника Пламен Димитров - служил като готвач в казармата и бивш стипендиант на Сорос по негови признания, се снима на най-високия български връх Мусала с украинското знаме, вероятно за да го забележат и в Киев.

 

 

 

Главният редактор на в.“Българска армия“ Пламен Димитров- служил като готвач в армията, стипендиант на  Сорос (по негово признание) развява украинското знаме на най-високия български връх „Мусала“

Надявам се служебният министър Атанас Запрянов  да извика Миленски и да му обясни кой кой е в йерархията на Въоръжените сили - по Конституция и по закон. За да не изпадат неговите подчинени в подобни смешни ситуации.  
Интересно е и това ще търпи ли  служебният премиер Димитър Главчев разпасалия се  висш чиновник в МО Владимир Миленски?

Станете почитател на Класа