Драгомир Заков: Още формираме коалиционна култура

Драгомир Заков: Още формираме коалиционна култура
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.03.2024
  • Share:

В пореден етап сме на формиране на коалиционна култура. Това заяви пред NOVA съветникът на премиера по външната политика Драгомир Заков.

 

 

„Нека се върна две години назад – когато няколко пъти в разговори споделих, че лично моето виждане е, че България ще се управлява от коалиция. Това се потвърди и ще продължи да бъде така. Лично аз приемам спокойно настоящата ситуация. Дали ще отидем на избори според мен е все още спекулация, но наистина всяко едно нарушаване на устойчивостта в държавата води до възможности за външно влияние. Мисля, че още не сме в такъв етап.

Все още се развива конституционната процедура, нека я оставим да се развие в пълния и кръг. Тепърва има още два мандата. В момента, каквото и да кажем, ще бъде спекулация, не искам да влизам в нея. Да коментирам политически лидери от коалицията в настоящата си позиция не е удачно. По никакъв начин не участвам в преговорите и отново ще кажа – приемам всичко това спокойно, защото го виждам като едно развитие на коалиционна култура”, допълни Заков.

Той коментира и терористичния акт в сърцето на Москва. Според него Русия няма причина да направи ответен удар.

„Ако все пак руското ръководство е решило да използва ситуацията, за да ескалира нещата в Украйна, няма как да го предотвратим по никакъв начин. Не мисля, че държава от НАТО може да пострада", поясни Заков.

Станете почитател на Класа