Валери Симеонов: "Шарли" е провалът на френските служби, Сертов - на нашите

Винаги сме готови да подадем ръка на всеки, който иска да работи за България, с изключение на ДПС. Така на местните избори можем да подкрепим или да излезем с обща кандидатура и с БСП, и с ГЕРБ, и с Реформаторския блок. Аз съм бизнесмен и разсъждавам прагматично. Така лидерът на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт отговори на въпроса на Димитър Цонев в "Още от деня" по БНТ дали би приел поканата на БСП на места да излязат с обща кандидатура на предстоящите местни избори.
По повод изявлението си "Аз не съм Шарли", Симеонов отново заяви, че журналистите от изданието са дали основание за нападението срещу тях. "Не харесвам техните карикатури - те са черни, мрачни и грозни. Но като оставим емоцията на страна, нека си зададем въпроса защо това списание три пъти е фалирало. То е било с 24 000 тираж, колкото е нашето издание. Това означава, че пазара е определил, че това издание е слабо. За мен, като нормален човек, екзекуторите на журналистите трябваше да бъдат хванати живи на всяка цена. Цялата акция беше абсолютен провал на френската полиция", поясни Валери Симеонов.

Той дъпълни, че толкова много ни занимавали с френския президент Франсоа Оланд, който направил един напълно безсмислен поход в Париж, че накрая започнал да го бърка с Петко Сертов. "Те си приличат между другото. Сертов пък е пълен провал на нашите служби", каза Сименов.

Съпредседателят на Патриотичния фронт заяви категорично, че е против санирането на жилищни сгради и няма да подкрепят ГЕРБ. "Ние сме против да се започне саниране на жилища и парите за това да се взимат от бюджета. Ние сме "за" санирането с европейски или други средства. Казали сме им го още в първия етап на преговорите", завърши Симеонов.

Станете почитател на Класа