Кутев: БСП е по-мека отколкото трябва да бъде в парламента

БСП е по-мека отколкото трябва да бъде в парламента. 25 години всички работят срещу БСП. Аз съм убеден, че в обществото има хора, които имат негативно мнение за БСП, но без да знаят защо. Това каза предБНТ Антон Кутев от БСП.
„Трябва да сме особено резки към правителството. Като започнем със Слави Бинев, това е един абсолютен скандал, минем през заема от 8 млрд. и стигнем до "Южен поток". Нивото на евроскептицизъм ми се покачва след този случай. Разочарован съм от действията на Европейската комисия. България ще изгуби много. Европейският съюз ни дължи много. Убеден съм, че след всичките провалени енергийни проекти България губи много повече, отколкото получава от ЕС. "Южен поток" стана разменна монета за политиката в Украйна. Не можем да си позволим да бъдем европейски членове, ако хората непрекъснато обедняват. Това е недопустимо и ЕС е крайно време да направят нещо", категоричен беше Кутев.

Той коментира и политическите събития в страната. „ДПС си защитава собствените интереси. Аз знаех как работят те и за това винаги съм казвал какво мисля. Не искам да се занимавам с другите партии. Техните методи не мога да ги приема. С председателя Михаил Миков обиколихме доста структури на партията в цялата страна. 99% от хората, с които разговаряхме, обявиха категорично, че са против коалиция с ГЕРБ. БСП има много сериозни проблеми за решаване. Трябва да намерим формулата на новата левица. Трябва да дадем на хората това, което искат. Цирковете в коалицията ще продължават. На Патриотичния фронт е трябвало да се даде някакъв пост и какво по-тихо и по-просто място от комисията по култура", обясни бившият депутат.

Станете почитател на Класа