Кънев: Проблемът на Борисов и ГЕРБ не е в далечното, а в близкото минало

Според лидера на ДСБ Радан Кънев има залитане към персоналната полза след изборите.

„След изборите се хлъзнахме по персоналния елемент, а не в програмата и в дейността на правителството. Ако програмата на премиера не е реформаторска, и ние няма да застанем зад него, дори министър-председателят да е излъчен от нас", допълни лидерът на ДСБ в ефира на Нова телевизия.

"В България грешка много рядко се признава, ние в Реформаторския блок умеем да го правим. Друго рядко се прави - да се следват предварителните условия и те да са публични", каза Кънев и продължи: "Грешката, която допуснахме, е че в нощта на изборите и на следващия ден се хлъзнахме по персоналния елемент - естествено е, че публиката се интересува много от него. Не се спряхме на основата какво ще бъде правителството".

„Реформаторският блок е важен за мнозинството вдясно от центъра. Нашите предложения удрят по задкулисната политическа власт в икономиката и по задкулисната съдебна система. ГЕРБ трябва да признаят грешките си", допълни още той.

"Категорично не водим преговори за министерство и двама заместник-министри", подчерта Кънев. "Бойко Борисов може да състави много правителства", каза още той и предположи, че лидерът на ГЕРБ може да състави саботиране с представители на "България без цензура" или Патриотичния фронт.

Помолен да коментира думите си от изминалата седмица за "ще извиваме ръце да пукат", той отговори: "Мутренските наслоения са навсякъде, проблемът на Борисов и ГЕРБ не е в далечното минало, а в близкото, когато управлението им не доведе до промени в правосъдието и начина, по който се харчат парите на държавата".

Станете почитател на Класа