Обявяват в сряда нова коалиция "Десните"

Нова коалиция „Десните“ обявява платформата си в сряда. В състава и влизат Български демократичен форум (БДФ), ЕНП на Мария Капон, Синьо единство на Надежда Михайлова и Гражданска квота, представлявана от Илко Семерджиев, бивш министър на здравеопазването в кабинета „Костов“ и настоящ почетен председател на Международен институт по здравеопазване и здравно осигуряване. Формацията стартира с Идейна и ценностна политическа платформа, Възвание и Споразумение.
По този повод Илко Семерджиев написа във Фейсбук: Предвид случващото се в политическия живот на страната и освобождаването на дясното пространство от последователни и доказано истински, десни политически сили, няколко политически партии и граждани решихме да създадем коалиция „Десните“. Утре ще дадем публичност на фактите, а аз ще имам грижата да ви запозная с идейната и документална основа, върху която ще развиваме политиките си. Общувахме с вас доста дълго и се чувствам длъжен да ви информирам за това, с което се занимавам от известно време. В бъдеще вероятно ще имам много по-малко възможности за комуникация, но със сигурност ще остана с вас като приятел. Благодаря ви за всички споделени мисли и за разговорите, за мен беше истинско удоволствие да си общуваме като хора с човешка и гражданска позиция!

От утре нататък ми предстои да изграждам и политически позиции, които също ще споделям и защитавам, но без да се опитвам да ги налагам на никого. Оставам истински убеден, че всеки сам трябва да прави своята преценка и избор, за което не е необходимо нито да се оправдава, нито да се обяснява, а само да аргументира.

Станете почитател на Класа