Москов: За ГЕРБ е валидна играта "Разделяй и владей"

В оставката на Радан Кънев като говорител на Реформаторския блок няма обвинение към Борисов, а по-скоро констатация за начина, по който ГЕРБ си представя политиката, коментира пред bTv Петър Москов от ДСБ. По думите му, за ГЕРБ е валидна играта „Разделяй и владей!“, воденето на отделни разговори с членове на Реформаторския блок.
Ако ние не се върнем към централизираната позиция и разговори с тях – то тогава ние не сме алтернатива на Бойко Борисов и партията му, изтъкна Петър Москов. И той, също като Радан Кънев, не смята, че оставката на говорителя на РБ означава разцепление, а а напротив – стремеж към връщането на формацията към нейните основи и нейната консолидация. Москов припомни, че РБ беше представен и създаден преди година и половина като алтернатива на досегашното управление, като формация, която да работи против задкулисните договорки и да е алтернатива за гражданите като възможност за избор.

Промяната в политическото статуково може да мине през партии като нашата, тя няма да мине през представителите на досегашните управлявали или участвали в парламента партии, каза Петър Москов. Той още веднъж повтори, че конфликт между участниците в Реформаторския блок няма и съюзът ще мине през създалата се с оставката на Радан Кънев ситуация по-силен и по-консолидиран

Станете почитател на Класа