Дер Щандарт обяви, че има повдигнато обвинение срещу Цветан Василев

Обвинителен акт с данни за злоупотреби срещу собственика на КТБ Цветан Василев е бил връчен на адвоката му в София, пише австрийският вестник „Дер Щандард“. Българският вестник обаче цитира юристи, според които най-вероятно става дума за постановление за привличането на Цветан Василев като като обвиняем за източването на КТБ, а не за връчването на обвинителен акт, което изисква извършването на предварителни следствено-процесуални действия.

Неизвестно остава дали е издадена европейска заповед за ареста на Цветан Василев в Австрия, където се предполага, че се намира. В пълна тайна се пази и името на адвоката на Василев, пише „Труд“.

Според „Дер Щандард“ Василев е заплашен от обвинение в злоупотреби. Автор на публикацията е Маркус Бернат, смятан за доверено лице на банкера. Той уточнява, че Василев отхвърля обвиненията и посочва, че се очаква идната седмица да бъде назначен служебен кабинет, който би следвало да води резултатни преговори за мениджмънта на КТБ. Бернат добавя, че неизвестните около сумите, необходими за оздравяване на банката, щели да траят поне до средата на септември. Според него още не било ясно дали обявяването в несъстоятелност на КТБ е най-вероятният сценарий.

Станете почитател на Класа