Мая Манолова: В криза жена трябва да командва БСП, по-ефективни сме

Никога досега БСП не е имала жена – председател, но и никога тази партия не е била в такава криза и толкова трудно положение. Всъщност именно жените са по- ефективни в условията на криза и е логично те да поемат отговорностите за излизане от кризата. Това каза в студиото на Нова телевизия Мая Манолова- кандидат за поста на лидер.Според нея, тя е трета по ред кандидат след двамата, които се подкрепят официално от „Позитано", такива са и залаганията, които вървят в интернет. Манолова припомни, че тя е била една от малкото депутати, които са разговаряли с протестиращите през лятото на миналата година.

„Ядосах се от опита новият лидер на БСП да не бъде избран, а посочен от Сергей Станишев", каза още зам.- председателят на Народното събрание. Тя твърди, че именно това я е амбицирало да се включи в надпреварата.

Тя призна, че досега решенията за това кой на какво място да е в листите за избори са взимани от централата, в това число и нейната кандидатура е била одобрена от лидера на партията. Но обеща, ако стане председател на БСП да даде тези права на партийните структури по места.

Манолова бе категорична, че решенията около кадровите назначения на министри и други важни позиции, включително и това за назначаването на Дилян Пеевски, не са взимани по демократичен начин, а от кръг от хора около лидера, отговарящи за коалицията с ДПС. Според нея, тя е била атакувана агресивно от медиите, които са от кръга на депутата от ДПС.

Станете почитател на Класа