Поне 10 депутати от ГЕРБ отиват в новата формация

Бивши членове на ГЕРБ обсъждат създаването на нова партия. Първата им сбирка ще е на 31 август или 1 септември в Етрополе. Учредителното събрание на новата политическа формация е насрочено за 22 септември в НДК. 

"Няма да имаме лидер. Ще има Управителен съвет от 10-11 души и председател, който все пак да има правомощия да свиква заседания, обяви пред „Труд“ бившият земеделски министър в кабинета „Борисов“ Мирослав Найденов. 

Според него поне 10 са депутатите на ГЕРБ, с които е разговаряно и те имат нагласата да напуснат партията на Бойко Борисов и да направят своя независима група.

Найденов отказа да назове имената им, тъй като смята, че върху тях ще бъде оказан натиск от страна на ръководството на ГЕРБ, за да не напускат. 

Сред учредителите на новата формация, в която щели да влязат млади и необременени хора, са и бившите депутати от ГЕРБ Иван Димитров, Павел Димитров, бившият областен управител на Стара Загора Недялко Недялков и Емил Димитров.

Новата формация ще стои в по-голямата си част в десния спектър. В момента се водят предварителни разговори с ВМРО и Движение "Модерна България" за бъдещи действия.

Станете почитател на Класа