Движението на автомобили в центъра на София е забранено

В голяма част от центъра на София движението на автомобили е напълно забранено, а на пешеходци – затруднено, заради продължаващите протести.

Спряно е движението на автомобили и коли на градския транспорт от Орлов мост до парламента по бул. "Цар Освободител", както и по бул. "Цариградско шосе" от Орлов мост до Алея Яворов, а също и движението по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в района на Орлов мост в двете посоки. Спряно е движението на кръстовището на Софийския университет.

Отцепен от полиция е голям периметър около сградата на Народното събрание, като загражденията обхващат и храм-паметника "Свети Александър Невски". Протест има пред Висшия съдебен съвет. Протестиращи има и пред сградата на Столична община, които обаче са от подкрепящите Пламен Орешарски и се обявяват срещу блокиранията на улици от искащите оставката та кабинета. Митингуващите пред столичното кметство настояват за оставката на Йорданка Фандъкова заради неспособността й да се справи с блокадите на трафика, налагани заради протестите.

Станете почитател на Класа