Депутатите ще работят, въпреки замислената окупация на парламента

Идеята за деноношна окупация на парламента и недопускане на депутатите до работните им места не осъществи тази сутрин заради допълнителните заграждения пред парламента. Както вече бе съобщено в социалната мрежа бе организирано събитието, н което бяха поканени и протестиращи от провинцията. Призивите бяха да се вземе отпуска, за да се протестира. Първата група, която се присъедини към пиещите сутрешно кафе пред парламента, дойде от Благоевград и се обозначи със съответна табела. Протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски се подготвят за целодневна блокада на сградата на Народното събрание. Огромен периметър около парламента във всички посоки е отцепен от полицията и депутатите влизат в сградата безпрепятствено през коридор откъм паркинга на пл. Александър Невски.
В целия район има изключително много полиция. На три преки от Народното събрание има полицейски бусове и разположени полицаи. Парламентът е заграден. Протестиращите скандират "оставка" и "мафия". 
 Денят за пълна окупация е избран символично, тъй като се навършват 176 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. 

Станете почитател на Класа