Парламентът прекрати правомощията на депутата Емил Иванов

Парламентът прекрати правомощията на Емил Иванов, който подаде оставка на 15 юли. Той беше определен за областен управител на Софийска област. Иванов беше избран за втори път за депутат с листата на ДПС, но сега беше освободен, за да заеме новия пост.

На негово място в парламента трябва да влезе следващият в листата - Александър Методиев-Сали. Той не положи клетва в сряда, очаква се това да се случи до края на седмицата.

Срещу Емил Иванов обаче възникна обществено недоволство след като стана ясно, че в зората на демокрацията Иванов е работил в силовата структура ВИС-2.

Депутатът от левицата Георги Кадиев използва Фейсбук, за да коментира решението на парламента да прекрати правомощията на Емил Иванов.

На заседание на парламентарна група на БСП по мое предложение групата гласува официална позиция, че не приема назначението на Емил Иванов за областен управител и предлага на премиера Орешарски да оттегли номинацията", пише депутатът от БСП и допълва, че в сряда, "по неясни причини" само 4 народни представители гласували против. „Гласувах против, защото не искам да чертаем нови разделителни линии в обществото, продължавам да мисля, че решението на парламентарната група на БСП е правилната позиция", допълва Кадиев.

 

 

Станете почитател на Класа