Борислав Сарафов: Филип Златанов е манипулирал преписки

Председателят на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов е изпълнявал директиви за определени преписки, съобщи на брифинг зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Филип Златанов е привлечен като обвиняем по чл. 282 по НК – длъжностно престъпление. Сред част от констатираните нарушения са - неотразяване на движението на преписки, забавяне на движението на преписки и масово неуведомяване на прокуратурата по преписките.Сарафов - става дума за манипулиране на тези преписки. Сарафов посочи, че са иззети комютърно-информационна техника, компютърът на обвиняемия и един „много интересен” бележник.
Председателят на Комисията за преотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов получавал директиви за хода на определени преписки. „Тези директиви той записва в своя бележник, който сме иззели, и ще ви представим. Той беше намерен в бюрото му. Златанов изпълнява дадената му директива – удар, отлагане във времето, забавяне, дори укриване на преписки”, каза Сарафов.
На пресконференцията бяха показани бележки от бележника, в които фигурира и името на президента Плевнелиев. "Плевнелиев". "Недопустимо е да стане известно", пише в бележника, цитирана от агенция "Фокус".

Станете почитател на Класа