Бойко Борисов: Няма да има коледни надбавки към пенсиите


Няма да има коледни добавки към пенсиите, тъй като няма пари в бюджета. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в предаването „Нека говорят с Росен Петров” по bTV. „Трябва да продължим със същата фискална политика. Кой политик не иска да даде”, попита премиерът.
„Не е ставало дума за шистов газ на срещата с президента на САЩ Барак Обама. САЩ имат три пъти по-евтин газ, благодарение на шистовата революция и те вече нямат интерес да проучват и добиват на друго място. Ние сме сложили мораториум”, добави премиерът Бойко Борисов във връзка с посещението му в САЩ.
„Имаме активна външна политика, за нас това не е новина, че имаме среща с президента Обама. Когато се обади да поднесе съболезнования за терористичния атентат в Бургас, се уговорихме веднага след изборите да се уговорим. Българските държавни ръководители – президент, премиер, когато ги поканят в Щатите, Брюксел, все едно това е някакво огромно събитие, признание, кой знае каква случка. Докато за нормалните политици това са нормални срещи, които се провеждат често и си говорят хората по различни теми. Отиваме там при приятели и партньори”, каза още Борисов.
Цялата рода на Станишев през годините е допринесла за това да сме най-бедните, коментира още Бойко Борисов.
По думите му на Станишев не му отива да е ехиден. На въпрос за предишното увеличение на пенсиите при предишното правителство, Борисов заяви: „Бях кмет през това време и давах разрешение – всеки четвъртък пенсионерите правеха митинг пред Александър Невски. Какво ще ми каже Масларова? Не помните ли учителската стачка? С последното решение на Станишев на последния Министерски съвет те вдигнаха пенсиите. Ние от първия ден започнахме да ги плащаме. Не предизборно сега вдигаме, ние следизборно почнахме да ги плащаме”, каза премиерът.
В коментар на думите на Сергей Станишев, че ГЕРБ могат да си отидат по друг начин, Бойко Борисов каза: „Те веднъж са убили дядо ми, така че аз приемам много насеризно тези работи. Взимаме необходимите мерки да се предпазваме от тези бандити, да се охраняваме, те са много страшни. Станишев е много страшен, той по другия начин ги разбира тези работи – по наследство, как се убиват хора, как се правят контракционни лагери, той прекрасно знае какво е било в Белене преди атомната централа да тръгне да строят там, как са давали хората на прасетата да ги ядат. Той знае какво е и затова неговият, другият начин е ясен, но мисля, че няма да му се дадем така лесно. Те са много страшни”. Премиерът добави, че е абсолютно спокоен за предстоящите парламентарни избори. „Това, което строим и това, което правим и това, което още ще се направи до изборите, народът ще го оцени”, добави Борисов.

След като е толкова важна темата за забраната за тютюнопушене и толкова се коментира от обществото, да се повдигне в парламента и нека да я обсъдят, каза премиерът по повод протестите срещу пълната забрана за тютюнопушене.

Станете почитател на Класа