Лидери на Републиканската партия в САЩ подкрепят РЗС

По време на посещението на делегацията на РЗС в САЩ /Яне Янев, Атанас Семов и Живко Темелков/ се срещнаха с лидери на Републиканската партия, които демонстрираха сериозно желание за подкрепа за българските консерватори, съобщиха от пресцентъра на РЗС.
След пристигането си в Ню Йорк ръководството на партията бе посрещнато от депутата в местния парламент на Ню Йорк Дан Халоран, който приятелски се обърна към делегацията с думите: „Републиканската партия е с вас, с РЗС, с г-н Яне Янев, и вие може да разчитате на нас по всяко време!” – думи, които могат да обобщят поредицата от интензивни срещи проведени с висши представители на Републиканската партия, в това число с легендарния републикански лидер и министър на отбраната Доналд Ръмсфелд.
По време на срещата Дан Халоран обмени идеи с представителите на РЗС относно необходимостта от конституционни реформи, които да предоставят повече възможности за контрол от гражданите върху държавните и общински власти. Яне Янев го запозна с усилията на РЗС за предизвикване на референдум за нова българска конституция, което бе приветствано и подкрепено от републиканския лидер. Дан Халоран прие да дойде в София след няколко месеца, за да сподели своя опит по конституционно право, общинско управление и провеждане на кампании. Той изрази готовност да проведе обучение на кандидатите на РЗС за кметове и общински съветници на предстоящите местни избори през 2011 г, като същевременно отправи официална покана към лидера на РЗС Яне Янев да изпрати млади лидери на партията да участват в образователни програми за обмен, които ще бъдат финансирани от Републиканската партия и Градския съвет на Ню Йорк. За предстоящите местни, президентски и предсрочни парламентарни избори високо поставени политици от Републиканската партия изразиха готовност да бъдат модератори заедно с екипите си на предизборната кампания на РЗС.
В края на срещата Яне Янев изрази своето задоволство от близките позиции на РЗС и Републиканската партия на САЩ, като сподели своите идеи, заложени в стратегическата рамка „България на гражданите и регионите”. Дан Халоран заяви: „РЗС е гласът на Републиканската партия в България и ние ще ви помогнем по всички възможни начини, за да може да наложите истинска демокрация в България и Европа, по начина, по който ние го правим в Америка.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа