Алексей Петров ще дава показания по делото срещу Юрген Рот

Алексей Петров бе призован като свидетел по делото срещу немския журналист Юрген Рот, предаде репортер на БГНЕС.
Искането за неговия разпит бе направено от адвокатите на Румен Петков, който съди немския журналист. Това съобщи пред журналисти адвокат Никола Янков, който представлява интересите на немския журналист. Запитан какво се цели с разпита на Алексей Петров, той прогнозира, че най-вероятно ще се иска да се обори доброто име на Ваньо Танов, както и обстоятелствата на срещата с братята Галеви. Именно Алексей Петров е уреждал срещата с тях, уточни адвокатът.
По думите на Никола Янков показанията на Ваньо Танов изцяло са потвърдили изложеното в книгата на Юрген Рот. Според адвоката няма нищо квасифицирано по делото. "Но в тази държава мръсните игри на политиците винаги се класифицират". Янков бе категоричен, че Ваньо Танов открито и ясно е заявил, че написано от Рот отговаря на истината. За следващото съдебно заседание освен Алексей Петров се очаква и показания да дадат бившия главен секретар на МВР Илия Илиев, областния лидер на БСП в Плевен Антонов и Валентин Петров.
На въпрос относно показанията на Куйович на днешното съдебно заседание Янков заяви, че той е изглеждал уплашен и все едно му е било писнало. Адвокатът коментира, че най-пикантните изказвания на Куйович днес не са били повторени. "Не беше приятно да присъства на производството, като българин и юрист, който обвинява юриста, защитава чужд журналист и автор, който единствено е събрал смелостта да каже нещата по истинския им начин", заяви още Никола Янков.
Делото, заведено от Румен Петков срещу Юрген Рот, ще продължи на 17 юни, от 13 часа.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа