Студентски празник под данъчен прицел

След като взеха на прицел фолкдиви и поп звезди за недекларирани доходи, провериха кой кара Bentley у нас и как си го е купил, инспектираха и собствениците на яхти, дойде моментът данъчните да вземат на мушка и собствениците на заведения навръх студентския празник 8 декември.
Инспекторите от НАП лично ще следят дали се регистрира коректно оборотът в най-големите хотели, ресторанти и дискотеки в Боровец, Пампорово и Банско. Така че на предстоящия празник инспекторите ще надничат зад всяка весела наздравица и ще питат закачливо: „Вие поискахте ли си касовия бон?“ От предварително огласената акция обаче не става ясно кой ще плаща на служителите на НАП да проверяват лично и на място в продължение на няколко дни заведенията в топкурортите ни. А и практиката показва, че впоследствие всичко приключва с някаква статистика за „заловен“ надписан оборот, след което нещата си продължават по старому.
Иначе идеята е добра - да се събере някой друг лев за поопразнената хазна. Но и най-добрите намерения понякога не срещат търсените овации. Например заради многото шум преди всяка подобна акция. Можем да се досещаме и как ще продължи този „график“ - с „внезапни“ проверки по Нова година и Коледа. Както е тръгнало, току-виж данъчните тръгнали да проверяват и църквите дали издават бележки за продажба на свещи. Е, хубаво, но дайте и някакви реални резултати, пък и промени тук и там, до които са довели тези чести кампании.

Станете почитател на Класа