Има гласност, няма чуваемост

Държавата в лицето на свои висши чиновници от министерствата на правосъдието, на социалните грижи и на икономиката, отново обеща на синдикатите на „Кремиковци“ да издаде екоразрешително за част от заводите в комбината.
Интересният факт в случая е, че докато са се водили преговорите със синдикатите, от екологичното министерство са изпълнили молбата на синдика на „Кремиковци“ Цветан Банков, с която той е поискал спиране на процедурата по издаване на комплексно разрешително. Екоминистърът Нона Кардажова пък изобщо отхвърли възможността металургичният комбинат да получи разрешително когато и да било.
Само дето излиза, че правителствените чиновници, и то от правосъдното, икономическото и социалното министерство, откровено разиграват синдикатите. Няма да има комплексно разрешително, дори и най-малката част в „Кремиковци“ няма да продължи работа, а металурзите ще си останат без работа.
Изглежда, изброените по-горе три ведомства не си говорят с екоминистерството, което именно издава комплексните разрешителни. Но защо тогава обещават нещо, което е извън правомощията им?

Станете почитател на Класа