Несменяемата шефка на ПОК "Доверие" се пенсионира след 30 години владичество

Несменяемата шефка на ПОК "Доверие" се пенсионира след 30 години владичество
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.03.2024
  • Share:

Даниела Петкова, шефката на най-голямата частна пенсионна компания у нас – ПОК "Доверие", се оттегля от поста. Тя си тръгва след цели 30 години работа в компанията, а нейната позиция се поема от Светла Несторова, която до момента ръководи животозастрахователната компания "Булстрад Живот".

 

 

И двете дружества са част от "Виена Иншурънс Груп" - водещата застрахователна група в Централна и Източна Европа, базирана във Виена. Тя обединява над 50 застрахователни компании и пенсионни фондове в 30 държави с над 29 000 служители и работи за над 28 млн. клиенти.

Рокадата бе обявена от Петер Хьофингер, председател на надзора на ПОК "Доверие". "Това е еволюционна стъпка в една естествена смяна на поколенията, която идва да обезпечи продължаващо развитие и стратегическа приемственост на две изключително успешни компании със силни ръководни екипи", коментира той в изявление до медиите. Макар и да не е посочено официално, според източник на Lupa.bg досегашната началничка се пенсионира.

Даниела Петкова е част от екипа на "Доверие" от самото създаване на дружеството през 1994 г. До 2000 г. работи първо като главен счетоводител, а след това и като финансов директор. От 2000 до 2012 г. е главен изпълнителен директор на ПОК "Доверие", а до момента е и председател на управителния съвет. "Под нейно ръководство дружеството се превръща в най-успешната пенсионно-осигурителна компания на българския пазар", припомнят от "Виена Иншурънс Груп".

По данни на Комисията за финансов надзор към края на 2022 г. над 1,2 млн. български граждани са осигурени в пенсионните фондове, управлявани от ПОК "Доверие", а активите под управление надхвърлят 4.7 млрд. лева.

 

 

Светла Несторова ще управлява занапред ПОК "Доверие"

 

Светла Несторова, която поема управлението на "Доверие", през последните 20 години е част от екипа на застрахователното дружество "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" - водеща компания в живото- и здравното застраховане у нас, която работи за над 1 милион клиенти. Несторова е била член на одитния комитет на ПОК "Доверие" в периода 2013 – 2017 г., а в периода 2017 – 2019 г. е била член на надзорния съвет на компанията. От 2016 г. е член също и на УС на "Булстрад Виена Иншурънс Груп" ЕАД.

Ръководният пост в "Булстрад Живот", който се освобождава от Несторова, пък се поема от Ангел Виденов, който ще е новият главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет. Той работи в дружеството от 2007 г., а от 2016 г. до момента е член на УС и изпълнителен директор. Ангел Виденов има дългогодишен професионален опит и експертиза в застраховането.

Станете почитател на Класа