Три технологии могат да осигурят голямо предимство във войните на бъдещето

Изкуственият интелект, автономията и роботиката, както във въздуха, така и на земята, са трите ключови технологии, които, комбинирани по нови начини, могат да осигурят голямо предимство в бъдещ военен конфликт, каза в интервю за Defense News генерал Майк Мъри, шеф на Командването на бъдещето в армията на САЩ.


Според генерала, за да работят тези три компонента в цифрова среда, трябва да има „солидна и устойчива основна мрежа, архитектура на данните, както и талант, за да се обедини всичко това".


За да се подготви за бъдещи войни, армията провежда проект за конвергенция, мулти-платформено учение, насочено към интегриране на оръжията и способностите, с които планира да се сражава през 2030-те и след това в петте области на войната: въздух, земя, море, космос и цифрова среда, подробно описва генералът.


Събитието, чиято кулминационна фаза започна в средата на август и ще приключи на 18 септември в пустинята Аризона, е част от новата концепция за борба с мулти-доменни операции. По-специално, армията подчертава три ключови фази на тези операции:


Проникване и неутрализиране на вражеските системи с голям обсег от оперативно и стратегическо разстояние;


Дезинтегриране на вражеските системи за отказ на достъп до зона (A2AD) чрез елиминиране на вражеските системи с дълъг и малък обсег;


Възползване от свободата на маневриране, за победа над вражеските сили и цели.

Станете почитател на Класа