Клинтън заяви "републиканците признават и уважават само силата"

Бившият държавен секретар на САЩ и бивш кандидат за президент Хилъри Клинтън заяви, че републиканците уважават само силата и, според нея, "учтивостта" ще се върне в Конгреса, само ако Демократическата партия успее да надделее в изборите през ноември.

"Ако сме достатъчно късметлии да си възвърнем Камарата на представителите и Сената, тогава вежливостта може да започне отново. До тогава единственото, което републиканците изглежда признават и зачитат, е силата", каза Клинтън в интервю за CNN.

Демократката заяви, че не е възможно "да бъдеш вежлив" с Републиканската партия, защото "тя иска да унищожи това, което представляваш, това което има значение за теб". Тя също ги описа като "идеологическа партия, движена от похот за власт и само чрез спечелване на изборите може да бъде спряно това, което възнамеряват да направят със Съединените щати".

Забележките на бившия кандидат за президент идват в резултат на вълна от протести срещу назначаването на Брет Кавану като съдия във Върховния съд на САЩ, който въпреки демонстрациите срещу него, беше ратифициран от американския Сенат.

Реакциите на някои законодатели не закъсняха. Републиканския сенатор Бил Касиди нарече изявлението на Клинтън "безотговорно" и призова колегията да "осъди" събитието.

„Сериозно ли, Хилъри?" бяха думите на Стив Скализ, ръководител на републиканското мнозинство, който миналата година беше ранен при престрелка край Вашингтон, когато конгресмени от неговата партия тренираха за игра на бейзбол.

Лидерът на мнозинството в Сената, републиканецът Мич Макконъл, счете коментарите на Клинтън за въплъщение на това, което представляват демократите: "Тя каза на CNN как точно вижда милионите американци, които имат различни от нейните политически възгледи.

Станете почитател на Класа