Арестуваха кръстника на руската мафия - Юрий Есин, известен като Самосвал

Арестуваха кръстника на руската мафия - Юрий Есин, известен като Самосвал
  • Автор:  Епицентър.бг
  • Дата:  
    10.08.2018
  • Сподели:

Заедно с него са задържани още шест души, членове на организирана престъпна група, оглавявана от него

В Москва е задържан един от най-големите криминални авторитети на Русия по прякор Самосвал, предава Канал 3.

Юрий Есин е бил арестуван от сътрудници на московската полиция и Федералната служба за сигурност по обвинение за изнудване и мошеничество. Заедно с него са задържани още шест души, членове на организирана престъпна група, оглавявана от Самосвал.

Юрий Есин се смята за кръстник на руската мафия. Първото си наказание той получава още, докато е на 14 години през 1965 година. Тогава той е осъден на четири години излежаване на наказанието в колония за непълнолетни. Междувременно създава собствена банда, която става известна сред полицията под името "Трета смяна".

Бандитите, начело с Есин, ограбвали работници, които се прибирали от вечерните си смени. В началото на 90-те години мафиотът напуска Русия и се мести в Европа, където нееднократно е задържан по обвинения за връзки с руската мафия. След поредния арест в Италия през 1997 година по обвинение в препиране на 6 млрд. долара от престъпни доходи Есин се връща отново в Русия. Към настоящия момент се извършват оперативно - следствени мероприятия.

Прочетена 389 пъти

Станете почитател на Класа