Милиардерът Карлос Слим намери " нещо положително " в смъртоносните земетресения в Мексико

Мексиканският милиардер Карлос Слим откри положителни аспекти в мощните земетресения, които разтърсиха страната на 7 и 19 септември и отнеха стотици животи.

"Въпреки, че това е голяма трагедия, земетресението ни удари повече от всеки друг тук, в Мексико Сити, поради близостта до епицентъра и ускоряването на тези сеизмичните вълни, положителното е, че нещастието със сигурност ще създаде работни места, ще има реконструкция, икономическа активност в тези области на ниски доходи", каза магнатът по време на пресконференция в Мексико Сити.

Слим също обеща да отпусне около 126 милиона долара (2 373 милиона песос), за да помогне на засегнатите от бедствието. Част от тези пари идват от дарения на повече от 217 000 граждани. Неговата фондации Slim и Telmex Telcel Foundation допринесоха с по 5 песо за всяко песо, дарено от обществото.

В края на септември, президентът на Мексико, Енрике Пеня Нието обяви, че за възстановяването на хилядите домове и училища, засегнати от земетресението, ще са нужни приблизително 2000 милиона долара.

Станете почитател на Класа