Нов революционен метод за лечение на рак

Нов революционен метод за лечението на рака беше представен на научен симпозиум в Плевен. Според клиничните проучвания на японския професор Кеничиро Хасуми, прилагането на терапевтични противоракови ваксини ще направи възможно пълното излекуване на онкологичните заболявания при повече от 80 процента от пациентите.

Същността на метода, който професор Хасуми разработва близо 20 години, е в създаването на антитела в самия организъм на болния. Произвеждат се така наречените дендритни клетки или клетки-убийци, които се инжектират пряко в тумора и спират растежа му.

"Тук идеята е такава - след като са изолирани тези клетки от пациента, замразени, те са един вид като банка и всеки месец пациента идва и ако се появи нов тумор - взема се от тези клетки и се инжектира директно в тумора. И така той всеки месец е под контрол и има много по-добро качество на живот, и след една година той вече е в ремисия. Това, което правим, е на ниво клинични проучвания. Идеята е този процес да стане автоматичен, тоест не всеки път да се налага да се инжектира, да бъдат обучени един вид тези клетки да могат непрекъснато да се образуват след имунизацията и непрекъснато да разрушават тумора." казва проф. Кеничиро Хасуми.

Досега през клиниките да професор Хасуми са преминали над 400 души в Япония, Тайланд и Малайзия, болни от различни видове ракови заболявания. При тях, освен лечението с терапевтични противоракови ваксини, са се прилагали и традиционните методи, като химио и лъче терапия. Учените отчитат над 80 процента справяне с болестта при тези пациенти.


bnt.bg

Станете почитател на Класа