Днес става ясно повдигат ли обвинение на Нено Димов

Днес става ясно повдигат ли обвинение на Нено Димов
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    10.01.2020
  • Сподели:

В късния следобед днес изтича 24-часовото задържане на министъра на околната среда Нено Димов.

 

Той прекара нощта в ареста на 3-то районно полицейско управление, а от прокуратурата обявиха, че по-късно днес ще стане ясно ще бъде  ли повдигнато обвинение.

Арестът на министър е абсолютен прецедент в история на родните служби и прокуратура и демонстрация на волята на новия главен прокурор Иван Гешев да се справи с престъпността и корупцията по най-високите етажи на властта. Досега не е бил задържан действащ министър в новата история на България. 

Освен Нено Димов, вчера в Националното следствие  за по няколко часа бяха и бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и директорът на ВиК- Перник Иван Витанов. Извършен е обиск и в дома на бившия  кмет на града Вера Церовска. На този етап и тримата са само свидетели.

Припомняме, екоминистърът е един от десетките отведени за разпит при вчерашната акция на Специализираната прокуратура, Министреството на вътрешните работи, Държавната агенция "Национална сигурност" и Антикорупционната комисия заради водната криза в Перник. Разследващите обискираха кабинета и дома на министър Димов, като търсиха доказателства за аферата с италианския боклук.

Станете почитател на Класа