Можеш да изпратиш името си на Луната … Ето как

Можеш да изпратиш името си на Луната … Ето как
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.06.2022
  • Сподели:

Пътуването в космоса очевидно е за астронавтите и супер богатите, но НАСА намери начин, по който останалите от нас могат да претендират за своето място сред космоса.

„Можете да изпратите името си на Луната“, написаха служители на агенцията в публикация във Facebook от 12 юни. „Как? Регистрирайте се, за да вземете бордната си карта и да се присъединете към близо 3 милиона „пътници“, които ще летят около Луната на борда Artemis I тази година.

 

 

Имената могат да бъдат добавени към списъка, като посетите Nasa.gov/wearegoing.

НАСА казва, че имената на всичките 3 милиона „пътници“ ще обиколят Луната на флаш устройство на борда на космическия кораб Орион и пътуването ще покрие повече от 2 000 000 километра.

От НАСА казват, че Артемида I без екипаж се квалифицира като първата стъпка към изграждането на „дългосрочно човешко присъствие на Луната за десетилетия напред“.

„Полетът проправя пътя към кацането на първата жена и първия цветен човек на Луната!“ съобщават от НАСА.

„Ще си сътрудничим с търговски и международни партньори и ще установим първото дългосрочно присъствие на Луната. След това ще използваме наученото на и около Луната, за да направим следващия гигантски скок: да изпратим първите астронавти на Марс“.

Датата на стартиране остава все още неясна, но „тестът за генерална репетиция“ е на 18 юни в космическия център Кенеди във Флорида. Актуализациите за мисията са публикувани на: Blogs.nasa.gov/artemis/.

 

 

Станете почитател на Класа