Тойота показа концепция на своя Луноход

Тойота показа концепция на своя Луноход
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.10.2021
  • Сподели:

Toyota даде на лунния си автомобил собствено име. Лунен круиз, игра с името на един от най-популярните модели на автомобилния производител – Land Cruiser.

 

Лунният автомобил ще продължи офроуд способностите на своя съименник, но на повърхността на Луната. Инженерингът и дизайнът трябва да бъдат завършени през 2024 г. с дата на пускане 2029 г. Пътуването му до Луната е планирано за 2030 г.

 

Toyota все още няма да се ангажира с електрически автомобили с акумулатори по различни причини, но тази седмица компанията се пошегува с отговора, че отива към Луната, където няма обществени зарядни станции.

 

 

Toyota показа първите си концептуални изображения на водороден шестколесен луноход, който се разработва с Японската агенция за аерокосмически изследвания, JAXA.

 

Сладки малки колички като Audi Lunar Quattro, планирано за изстрелване в края на 2019 г., и марсоходът Opportunity Mars на НАСА, който продължи 15 години дейността си на Червената планета, са технически чудеса на астрофизиката. Но изображенията, останали в паметта ни, са тези на легендарното Лунно движещо се превозно средство, построено съвместно с General Motors и служило в мисиите Apollo 15, 16 и 17 .

 

Лунното бъги, управлявано от хора, е това, което привлича вниманието, точно затова японското правителство разчита на Toyota да направи това, което направи GM през 1971 г. – и да го направи няколко пъти по-добре.

 

Пилотираният роувър ще може да измине около 10 000 км при своята мисия, използвайки някаква комбинация от съхранен водород и прибиращи се слънчеви панели за гориво. В него ще бъдат използваеми около 120 кубически метра площ за живот и работа на изследващите космоса двама астронавти или на четирима за по-малко време.

 

Концепцията на Toyota е само с около 25 см по-дълга от пикапа с двойна кабина Tundra, въпреки че е почти два пъти по- висока от него. С широчина малко повече от 6 метра, луноходът на Toyota е с 30 процента по-широк от стандартен път. На Луната обаче, тази върхова Toyota ще бъде просто компактна.

 

JAXA планира да пусне Toyota rover през 2029 г. с планове за офроуд на Луната „през ​​2030-те“. В този момент всичко е концепция, с изключение на непрекъснатия ангажимент на Toyota към водородните горивни клетки, които сега в Япония, така или иначе, са национален приоритет.

 

 

 

Станете почитател на Класа